Lehdistötiedote: Liikuntaseteli on edistänyt suomalaisten hyvinvointia jo 15 vuoden ajan

Lehdistötiedote 17.11.2011

Liikuntaseteli on edistänyt suomalaisten hyvinvointia jo 15 vuoden ajan

Marraskuussa 2011 on kulunut 15 vuotta siitä, kun maailman ensimmäinen liikuntaan kohdennettu maksuväline näki päivänvalon Suomessa. 15 vuodessa Suomesta on tullut edelläkävijä omaehtoisen liikunnan ja kulttuurin tukemisessa, ja liikuntasetelistä on tullut lähes itsestään selvä osa työhyvinvointiin panostavan työnantajan työkalupakkia. Vuosien kuluessa työnantajat ovat tarjonneet henkilöstölleen lähes 60 miljoonaa Smartum-seteliä.

Yllä vuonna 1996 markkinoille laskettu Liikuntaseteli
Nykyhetken Smartum Liikuntaseteli

Liikuntaseteli sai alkunsa Smartum Oy:n perustajien innovaatiosta, jolla he halusivat helpottaa työnantajien arkea. Kuntosaliyrittäjän kokemuksen kautta he oivalsivat, että kuluttaja haluaa monipuolisia palveluja kun taas työnantaja haluaa ostaa helpon tavan järjestää ne työntekijälle. He pohtivat, miksei liikuntapalveluja voisi jakaa työsuhde-etuna jo tutuksi tulleen Lounassetelin tapaan. Tähän tarpeeseen syntyi Liikuntaseteli. Tämän jälkeen perustajat kiersivät yrityksiä ja palveluntarjoajia ovelta ovelle. Alkuun mukaan lähti noin 20 liikuntapalveluja tarjoavaa yritystä, nykyään Smartum Liikuntaseteli käy maksuvälineenä reilussa 3500 liikuntapaikassa. Liikuntasetelin suosion myötä heräsi ajatus myös Kulttuurisetelistä, jonka Smartum kehitti ensimmäisenä Suomessa vuonna 2005.

15 vuoden aikana Smartum on nähnyt erilaisia mahdollisuuksia kohdennetuissa maksuvälineissä ja hyödyntänyt niitä ensimmäisenä uusiin kohteisiin ja liiketoimintamalleihin. Tänä päivänä Smartum on tunnustettu kohdennettujen maksuvälineiden asiantuntijatalo, joka edistää hyvinvointia valinnanvapauden kautta – oli sitten kysymys kunnille suunnatusta sähköisestä palvelusetelistä, työnantajille suunnatuista liikunta- ja kulttuurieduista tai hyväntekeväisyyttä edistävästä palvelusta.

Tällä hetkellä 850 000 työntekijää eli noin neljännes Suomen työikäisestä väestöstä on Smartumin liikunta- ja kulttuurietujen piirissä. Puoli miljoonaa suomalaista puolestaan asuu kunnissa, joissa on käytössä Smartum palveluseteli. Kyseessä on Suomen ensimmäinen sähköinen maksuväline sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisessä.

Kohdennetun maksuvälineen ideaa on käytetty myös hyväntekeväisyyttä edistävässä palvelussa, jonka avulla yritykset voivat tukea hyväntekeväisyyttä ja antaa sidosryhmilleen mahdollisuuden valita, mihin hyväntekeväisyyskohteeseen lahja kohdentuu. Smartum välittää lahjoitukset täysimääräisenä hyväntekeväisyyskohteille.

Smartum on suomalainen perheyhtiö, jonka liikevaihto vuonna 2010 oli 50,2 miljoonaa euroa. Yrityksen tavoitteena on kasvaa ja myös kansainvälistyä tulevaisuudessa. Smartum on palkittu mm. Vuoden laatuinnovaatio-, Eettinen johtaja- ja Paras kasvuyritys -tunnustuksilla.

Lisätietoja:

Maarit Hannula
toimitusjohtaja
Smartum Oy
p. 040 538 4101
maarit.hannula@smartum.fi
www.smartum.fi


Vuonna 1995 perustettu Smartum on alansa edelläkävijä ja markkinajohtaja, joka tarjoaa kohdennettuja maksuvälineitä hyvinvoinnin edistämiseksi. Smartum-edut voi tarjota Liikuntasetelillä, Liikunta- ja kulttuurisetelillä tai Smartum saldo -maksukortilla. Smartum palveluseteli on Suomen ensimmäinen valtakunnallinen sähköinen maksuväline sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämiseen: yli puoli miljoonaa suomalaista asuu kunnissa, joissa Smartum palveluseteli on käytössä. Lahjoitus.fi on eettinen tapa huomioida henkilöstö ja yhteistyökumppanit. Smartum on palkittu mm. Vuoden laatuinnovaatio-, Eettinen johtaja-, Paras kasvuyritys ja Vuoden uusmaalainen palveluyritys -tunnustuksilla. Lisätietoja www.smartum.fi